CrossFit Batadorp: “de essentie”

CrossFit is een fitness regime wat ontwikkeld is door Greg Glassman. CrossFit Batadorp combineert het beste uit gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingssvorm. Gedurende de training voer je functionele bewegingen uit, vaak in een gevarieerde manier en op een hoog tempo. 

Elke dag staat er een andere workout geprogrammeerd, dit is de zogenaamde “Workout Of the Day” of ook wel de “WOD”.

Bij CF-Batadorp schrijven we onze eigen CrossFit progammering. Alle leden van onze sportclub kunnen vooraf aan de les zien wat er die les geprogammeerd is. Mocht je vrij komen trainen, kun je nog steeds onze progammering blijven volgen via de SportBit app –> WOD.

Registreer jouw uitslag van de WOD en volg jouw progressie!

Behaal je CrossFit certificaat!

Bij CF-Batadorp hebben we een ONRAMP-cursus ontwikkeld. Bij ons bestaat de cursus uit negen lessen van één uur.

Tijdens deze cursus leren we jouw wat CrossFit inhoudt en krijg je te maken met verschillende technieken zoals de squat, deadlift, clean en snatch. Ook testen we je conditie, kracht, flexibiliteit en snelheid. 

Je kunt er zelf voor kiezen hoe snel je de cursus volbrengt met een minimum van 1-2 x per week. De Onramp lessen worden momenteel 2-3 x per week aangeboden in maximale groepsgroottes van 8 personen.

Je dient aan alle 9 trainingen te hebben deelgenomen om je CrossFit Certificaat te behalen waarmee je vervolgens verder kan in onze Crossfit lessen.

De lestijden van de ONRAMP cursus zijn elke week flexibel. Voor huidige leden check de lestijden in sportbit app voor startende CrossFitters neem contact op en meld je aan! 

.

Volg ons op social media

@100fitgym

#CrossfitBatadorp #FitGymBest

#VintageGenetics

CrossFit Oefeningen

De oefeningen in de CF-workouts variëren veel. Zo leer je de squat, bench press, kettlebell swing,  roeien, burpees, hardlopen, pull-ups, handstand en nog veel meer. Het kan zijn dat de WOD van de dag op tijd of rondes is maar het kan ook zomaar zijn dat je je 1RM (repetitie maximum) op gaat zoeken. Kortom, elke dag anders!

 

 

Bij CF-Batadorp zijn we niet alleen van de reguliere lessen. Zo organiseren we regelmatig sportevents zoals de “halloween CrossFit Games”, Decathlon Best “start to CrossFit” of een zomerse BBQ. Meedoen aan deze evenementen is vrijblijvend, echter zijn dit de work-outs die je nooit meer zal vergeten.

Benchmark WOD: Girls

Girls, dit zijn workouts met namen van vrouwen, zoals: Cindy, Amanda, Fran en Nicole. Greg Glassman (founder CrossFit) legde het zelf als volgt uit: ‘’Deze workouts zijn zo verwoestend als orkanen met vrouwennamen.’’

Heroes workouts die zijn vernoemd naar overleden militairen. De intentie van deze trainingen is dat ze intens zijn en dat je ze uitvoert in nagedachtenis van de gevallen helden.

Benchmark WOD: Heroes

Benchmark WOD: Challenges

Challenges is de derde categorie. Dit zijn bijvoorbeeld workouts als de Filthy Fifty of Nasty Girls. Voor mij vallen er ook andere dingen onder. Zoals een maximum aantal Push-ups, het maximum gewicht op één herhaling van bijvoorbeeld een Back-Squat of de snelste tijd op 1 kilometer op de roeimachine.

© 2018 100% Fitgym

Adres

De Dintel 26
5684 PS Best
info@100fitgym.nl
100% Fit Gym

 

Volg ons ook via: