CrossFit Batadorp: “de essentie”

CrossFit is een fitness regime wat ontwikkeld is door Greg Glassman. CrossFit combineert het beste uit gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingssvorm. Gedurende de training voer je functionele bewegingen uit, vaak op een gevarieerde manier en op hoog tempo. 

Elke dag staat er een andere workout geprogrammeerd, dit is de zogenaamde “Workout Of the Day” of ook wel de “WOD”.

Verder is het belangrijk om te weten dat Iedere CrossFit box zijn eigen CrossFit progammering heeft. We spreken wereld wijd wel over dezelfde oefeningen maar toch is het in iedere box net iets anders.

Onze CrossFit progammering wordt  o.a. afgestemd op de jaarlijks terugkeerende events zoals de “CrossFit Games Open” . Verder is ons doel dat jij de fitste versie van jezelf wordt. 

Ga jij de uitdaging aan?

 

De fitste versie van jezelf!

Het doel van CrossFit is om algeheel fit en sterk te worden. Dit bereiken we onder anderen door gevarieerd te trainen. Zo trainen we onze kracht maar ook uithoudingsvermogen, stabilitiet, flexibiliteit, coordinatie en nog veel meer.

CrossFit is zeer functionele sport. Denk bijvoorbeeld aan de deadlift, 1 of 2 boodschappen tassen optillen, de farmer walk, de boodschappen verplaatsen, de verschillende soorten presses een pak drinken wegzetten etc. 

Wij vinden het belangrijk om in onze box te innoveren en onze kennis wetenschappelijk te onderbouwen. Het geven van specifieke fysieke trainingen is een vak op zich en dat vergt speciale vaardigheden van onze hoog opgeleide CrossFit instructeurs. Onze instructeurs zijn ook nooit uitgeleerd. Zo volgen we jaarlijks verschillende cursusen zoals Olympic weightlifitng & gymnastics. 

Start met CrossFit

Bij CrossFit Batadorp hebben we 3 beginnerslessen CrossFit per week. Bij ons bestaat deze lessenreeks uit negen lessen van één uur.

Tijdens deze lessenreeks leren we jou wat CrossFit inhoudt en krijg je te maken met verschillende technieken zoals de squat, deadlift, clean en snatch. Ook testen we je conditie, kracht, flexibiliteit en snelheid. 

Je kunt er zelf voor kiezen hoe snel je de reeks voltooid met een minimum van 1 tot 2 lessen per week. De maximale groepsgrootte van de Onramp lessen; 8 personen.

Kun je zelf 3-4 deelnemers enthousiast maken voor CrossFit? Dan kunnen we kijken of we voor jullie een extra uur openen in de ochtend of middag. 

Je dient aan alle 9 trainingen te hebben deelgenomen om je “CrossFit Onramp Certificaat” te behalen waarmee je vervolgens verder kan in onze reguliere Crossfit lessen.

De huidige lestijden van de onramp en reguliere crossfit les vind je terug in het lesrooster.

Belangrijk om te weten: of je nu een beginnend of ervaren sporter bent, iedereen kan meedoen in de les op eigen niveau. Heb je een beperking of is het al lang geleden dat je gesport hebt? Geef het aan aan één van onze CrossFit instructeurs. Wij houden rekening met elke situatie! 

Doe je al aan CrossFit en kom je van een andere box of ben je verhuisd? Doe gerust mee met een proefles en proef de sfeer! Stroom vervolgens meteen in tijdens de reguliere CrossFit lessen. 

.

Volg ons op social media

@100fitgym

#CrossfitBatadorp #FitGymBest

#VintageGenetics

CrossFit WOD’s

De oefeningen in de CF-workouts variëren veel. Zo leer je de squat, bench press, snatch, clean, kettlebell swing,  roeien, burpees, hardlopen, pull-ups, handstand en nog veel meer.

Het kan zijn dat de WOD van de dag op tijd of rondes is maar het kan ook zomaar zijn dat je je 1RM (repetitie maximum) op gaat zoeken. Kortom, elke dag is anders.

Bij CF-Batadorp zijn we niet alleen van de reguliere lessen. Zo organiseren we regelmatig sportevents zoals de “halloween CrossFit Games”, Decathlon Best “start to CrossFit” of een zomerse BBQ. Meedoen aan deze evenementen is vrijblijvend, echter zijn dit de work-outs die je nooit meer zal vergeten.

© 2018 100% Fitgym

Adres

De Dintel 26
5684 PS Best
info@100fitgym.nl
100% Fit Gym

 

Volg ons ook via: