CrossFit Batadorp: “de essentie”

CrossFit is een fitness regime wat ontwikkeld is door Greg Glassman. CrossFit Batadorp combineert het beste uit gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingssvorm. Gedurende de training voer je functionele bewegingen uit, vaak op een gevarieerde manier en op hoog tempo. 

Elke dag staat er een andere workout geprogrammeerd, dit is de zogenaamde “Workout Of the Day” of ook wel de “WOD”.

Wil je graag kennis maken met CrossFit Batadorp in Best? Meld je dan aan voor “The Fundamentals“, ook wel de CrossFit Onramp genoemd. Tijdens deze lessen leer je de basis over CrossFit. 

Ga je de uitdaging aan? Het doel van CrossFit is om algeheel fit en sterk te worden. Dit bereiken we door belangrijke aspecten uit verschillende sporten te combineren in onze trainingen, die terugkomen in het dagelijks bewegingspatroon. 

We vinden het belangrijk om te innoveren en onze kennis wetenschappelijk te onderbouwen. Het geven van specifieke fysieke trainingen is een vak op zich en dat vergt speciale vaardigheden van onze opgeleide CrossFit instructeurs.

Al onze trainers komen uit de topsportwereld, hebben een militaire achtergrond of hebben anderzijds veel ervaring en kennis opgedaan om het beste uit jou te kunnen halen.  

 

Start met CrossFit

Bij CrossFit Batadorp hebben we 2 tot 3x per week een beginnersles CrossFit. Bij ons bestaat deze lessenreeks uit negen lessen van één uur.

Tijdens deze lessenreeks leren we jou wat CrossFit inhoudt en krijg je te maken met verschillende technieken zoals de squat, deadlift, clean en snatch. Ook testen we je conditie, kracht, flexibiliteit en snelheid. 

Je kunt er zelf voor kiezen hoe snel je de reeks voltooid met een minimum van 1 tot 2 lessen per week. De maximale groepsgrootte van de Onramp lessen is 8 personen.

Kun je zelf 3-4 deelnemers enthousiast maken voor CrossFit? Dan kunnen we kijken of we voor jullie een extra uur openen in de ochtend of middag. 

Je dient aan alle 9 trainingen te hebben deelgenomen om je “CrossFit Onramp Certificaat” te behalen waarmee je vervolgens verder kan in onze reguliere Crossfit lessen.

De lestijden van de Onramp cursus zijn flexibel. Huidige leden checken de lestijden in de Sportbit app. Startende CrossFitters; neem contact op en meld je aan! 

Belangrijk om te weten: of je nu een beginnend of ervaren sporter bent, iedereen kan meedoen in de les op eigen niveau! Heb je een beperking of is het al lang geleden dat je gesport hebt? Geef het aan aan één van onze CrossFit instructeurs. Wij houden rekening met elke situatie! 

Doe je al aan CrossFit en kom je van een andere box of ben je verhuisd? Doe gerust mee met een proefles en proef de sfeer! Stroom vervolgens meteen in tijdens de reguliere CrossFit lessen. 

.

Volg ons op social media

@100fitgym

#CrossfitBatadorp #FitGymBest

#VintageGenetics

CrossFit Oefeningen

De oefeningen in de CF-workouts variëren veel. Zo leer je de squat, bench press, snatch, clean, kettlebell swing,  roeien, burpees, hardlopen, pull-ups, handstand en nog veel meer.

Het kan zijn dat de WOD van de dag op tijd of rondes is maar het kan ook zomaar zijn dat je je 1RM (repetitie maximum) op gaat zoeken. Kortom, elke dag is anders!

 

 

Bij CF-Batadorp zijn we niet alleen van de reguliere lessen. Zo organiseren we regelmatig sportevents zoals de “halloween CrossFit Games”, Decathlon Best “start to CrossFit” of een zomerse BBQ. Meedoen aan deze evenementen is vrijblijvend, echter zijn dit de work-outs die je nooit meer zal vergeten.

Benchmark Girls WOD’S

Girls, dit zijn workouts met namen van vrouwen, zoals: Cindy, Amanda, Fran en Nicole. Greg Glassman (founder CrossFit) legde het zelf als volgt uit: ‘’Deze workouts zijn zo verwoestend als orkanen met vrouwennamen.’’

Een “Benchmark” work-out wordt altijd gelogt in de SportBit app. Zo kun je in de toekomst zien of je progressie boekt in de “Girls” work-outs. 

Heroes workouts zijn vernoemd naar overleden militairen. De intentie van deze trainingen zijn in nagedachtenis van de gevallen helden. 

Omdat we graag nog iets extra’s doen voor onze militairen kunnen defensie leden tegen een gereduceert tarief de Onramp cursus starten. Ook krijgen onze militaiten een flexibiler abbonement aangeboden in verband met eventuele uitzendingen of overplaatsingen. Ben jij een militair en wil je graag bij ons trainen?? Neem gerust contact op! We bespreken graag de mogelijkheden. 

De kazerne in Oirschot is slecht 5 minuten van onze gym. Heb je in de ochtend, middag of avond tijd over en wil je er ff tussenuit? Er zijn ook rittenkaarten mogelijk.

Benchmark WOD: Heroes

Benchmark WOD: Challenges

Challenges is de derde categorie. Dit zijn bijvoorbeeld workouts als de Filthy Fifty of Nasty Girls.

Behalve ” benchmark work-outs” is er voornamelijk spraken van de work-out van de dag die bestaat uit  Strength & Metcons.

De CrossFit lessen worden logischerwijs opgebouwd met een algemene en specifieke warming-up. Vervolgt door een strength gedeelte en een Metcon. We eindigen de lessen altijd met rekken en strekken en één High Five. 

© 2018 100% Fitgym

Adres

De Dintel 26
5684 PS Best
info@100fitgym.nl
100% Fit Gym

 

Volg ons ook via: