CrossFit Batadorp

CrossFit ONRAMP-cursus

Voordat je mee kan doen aan de CrossFit-lessen hebben we een ONRAMP- cursus. Deze cursus bestaan uit 9 trainingen van 1 uur.

Tijdens deze cursus leer je wat CrossFit inhoud en krijg je te maken met verschillende technieken zoals de squat, deadlift en presses.

Je kunt er zelf voor kiezen hoe snel je de cursus volbrengt met een minimum van 1-2 x per week. Deze trainingen worden momenteel 2-3 x per week aangeboden in maximale groepsgroottes van 8 personen.

Je dient aan alle 9 trainingen te hebben deelgenomen alvorens je verder kan in de Crossfit lessen. Komen de tijden van de introductiecursus je niet uit? Niet getreurd, we vinden altijd een passende oplossing! 

Wat is Crossfit?

CrossFit is trainingsmethode van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm combineert. Gedurende de training voer je functionele bewegingen uit, vaak in een gevarieerde manier en op een hoog tempo.

Elke dag staat er een andere workout geprogrammeerd, dit is de zogenaamde “Workout Of the Day” of ook wel de “WOD”.

Uithoudingsvermogen

Kracht

Flexibiliteit

Er zijn een aantal verschillende work-out vormen, dit zijn de vier meest voorkomende:

  • RFT (Rounds For Time)
  • EMOM (Every Minute On the Minute)
  • AMRAP (As Many Rounds As Possible)
  • AFAP (As Fast As Possible)

Snelheid & wendbaarheid

Balans & precisie

Coördinatie

Volg ons op social media @100Fitgym

#CrossFitBatadorp

CrossFit Oefeningen

De oefeningen in de CF-workouts variëren veel zo leer je o.a. de squat, bench press, kettlebell swing,  roeien, burpees, hardlopen, pull-ups, handstand en nog veel meer. Het kan zijn dat de WOD van de dag op tijd of rondes is maar het kan ook zomaar zijn dat je je 1RM (repetitie maximum) op gaat zoeken. Kortom, elke dag anders!

Benchmark WOD: Girls

Girls, dit zijn workouts met namen van vrouwen, zoals: Cindy, Amanda, Fran en Nicole. Greg Glassman (founder CrossFit) legde het zelf als volgt uit: ‘’Deze workouts zijn zo verwoestend als orkanen met vrouwennamen.’’

Heroes workouts die zijn vernoemd naar overleden militairen. De intentie van deze trainingen is dat ze intens zijn en dat je ze uitvoert in nagedachtenis van de gevallen helden.

Benchmark WOD: Heroes

Benchmark WOD: Challenges

Challenges is de derde categorie. Dit zijn bijvoorbeeld workouts als de Filthy Fifty of Nasty Girls. Voor mij vallen er ook andere dingen onder. Zoals een maximumaantal Push-ups, het maximumgewicht op één herhaling van bijvoorbeeld een Back-Squat of de snelste tijd op 1 kilometer op de roeimachine.

© 2018 100% Fitgym

Adres

De Dintel 26
5684 PS Best
info@100fitgym.nl
100% Fit Gym

 

Volg ons ook via: